Yrityksestä

Perustiedot

Yritys

Toiminimi Airin Askartelu ja Ohjaus, aputoiminimi Airine

Y-tunnus

Y-1871269-8

Tuotanto

Airin Askartelu ja Ohjaus: käsityötuotteiden valmistus ja myynti, materiaalimyynti, opetus-ja koulutustoiminta
Airine: käsityötuotteiden valmistus ja myynti, materiaalimyynti

 

Ympäristöohjelma

Ympäristöpolitiikan perustana ovat samat arvot kuin yrityksen kaikessa toiminnassa: luovuus, luotettavuus, uusiutuminen ja toiminnan kehittäminen.

 

Ympäristöpäämäärät

 • Jätteeksi päätyvän materiaalin vähentäminen

  Materiaalit kierrätetään, käytetään uudelleen ja jätehuollossa noudatetaan niin tarkkaa lajittelua kuin vastaanottaja mahdollistaa.

  Raaka-aine: Huovutustöiden viimeistely- ja leikkausreunoista kasvattelen pyöreitä palloja, jolloin kaikki raaka-aine hyödyntyy. Huovutan pallot veden ja saippuan kera meheviksi Onnenomenoiksi.

  Apuväline: Huovuttamisen työskentelyprosessissa uusiokäytetään valoverhoja ja superlonia.

  Jäte: jätteet lajitellaan energia-, komposti-, paperi-, pahvi-, pienmetalli-, lasi- ja ser-jäte sekä akut ja lamput. Tulostimen värikasetit lähetetään uudelleen täyttöön.

  Pakkaus: kierrätyksessä uusiokäytetään saadut pakkaustarvikkeet, kuten tapetit ja kartongit.

  Paperi: ylijäävä tulostuspaperi kierrätetään, myös tähän käyttöön on saatu esim. muilta yrityksiltä käyttöpaperia kuten matriisipaperilaatikollisia.

 • Ympäristötekijät hankintakriteereissä

  Ostot: ostojen keskittämisellä ja ostoerien suunnittelulla vähennetään logistiikan ympäristövaikutuksia.

 • Energian vähentäminen

  Sähkö: olemme siirtyneet 2013 huhtikuussa vesivoimaa hyödyntävän sähkön tuotantoon. Toimitilat lämmitetään suurimmalta osin puulämmityksenä. Kaikissa tiloissa käytämme energialamppuja mahdollisuuksien mukaan.

  Logistiikka: kuljetusten energiakulutusta minimoidaan ajojen aikataulusuunnittelulla ja säästävällä ajotavalla. Hankinnoissa ja muussa yhteistyössä suositaan paikallisia yrityksiä ja kotimaista raaka-aineita. Paketit toimitetaan asiakkaan toivomalla tavalla. Useimmiten postipakettina tai linja-autorahtina.

 • Perehdyttäminen

  Henkilökunta ja opiskelijat perehdytetään yrityksen ympäristöohjelmaan sekä omiin työtehtäviin liittyvään ympäristövastuuseen.

 • Tiedottaminen asiakkaille ja sidosryhmille

  Asiakkaille laaditaan internetsivuille osio yrityksen ympäristötoiminnasta ja päämääristä. Sidosryhmien kanssa kehitetään edelleen yhteistyötä tiedottamalla ympäristötavoitteiden toteuttamiseksi.

 • Sitoutuminen

  Yritys sitoutuu huomioimaan ympäristöasiat kaikessa toiminnassaan ja kehittämään sitä.

 

1.10.2009

Päivitetty 1.4.2021

Airin Askartelu ja Ohjaus
Airi Nuormäki