Kurssit

Tilaa kädentaidon kurssi, muokataan sisältö toiveittesi mukaan.
Kurssit soveltuvat mm. koulutus-, virkistys– ja tyky-toimintaan.

Kurssini Heinolan Kansalaisopistossa →

 

huovutus

Huovutus

Saako olla märkä- vai kuivahuovutusta? Levytyö vai käytetäänkö muottia? Villasta voi tehdä tuotteita pannulapusta taidetekstiileihin tai siitä syntyy vaikka vahtikoira ovellesi. Todella elämyksellistä ja mieltärentouttavaa tekemistä.

kankaankuva

Kankaankuviointi

Käsikuviot, marmorointi, aurinkotekniikka, sabluunalla tuputtaminen, jne. Jokaiselle jotakin. Näin kuvioit omantyylisesti T-paidat, tyynyliinat, verhokapat, jne. Hyvä pesunkesto.

kasvot

Sukkatrikoo kasvot

Kasvot muotoillaan sukkahousutrikoosta, lisäksi voidaan käyttää kangasta, huovutusvillaa, luonnon materiaaleja, ym. Tekniikka soveltuu jouluisiin tonttuihin, muotokuviin, jne. Hyvin monipuoliset soveltamismahdollisuudet.

koivunlehti

Kasvivärjäys villalangoille

Värit saadaan luonnosta; mm. puunlehdistä, kuorista. Saat kauneimmat neuleet ja kudonnaiset itsevärjätyistä langoista. Elämyksellinen kurssi, jolla samalla vaalitaan arvokasta kansanperinnettä.

kynttilat

Kynttilänkoristelu ja mehiläisvahakynttilät

Saat tämän joulun ihanimmat kynttilät maalaten, servieteillä, helmillä, ym. koristellen. Mehiläisvaha levyistä on helppo tehdä ”antiikki”- ja pöytäkynttilät. Laadukas materiaali, jossa on paljon erilaisia värejä.

makramee

Makramee-solmeilu

Oletko ollut sopivaa kukka-amppelia vailla? Pari erityyppistä solmua opettelemalla osaat tehdä vaikka verhokapan. Tekniikka, joka on tullut uudelleen muotiin.

paperinvalmistus

Paperin valmistaminen

Paperinvalmistaminen käsin ja sen monipuoliset koristelu- ja käyttömahdollisuudet ovat arkiestetiikkaa parhaimmillaan. Soveltuu korttipohjiin, tauluihin, kirjankansiin, lampunvarjostimiin…

purkki

Decoupage

Lautasliinoilla toteutettava koristelutapa. Tällä tekniikalla koristellaan näyttävästi lasia, puuta, metallia, kangasta, posliinia, kynttilöitä… Mahdollistaa esim. yhtenäisen sisustuskokonaisuuden tekemisen.

pussit

Kassit, pussit, rasiat

Nurkissa pölyttyvät nauhat, servietit ja kakkupaperit saavat uuden elämän lahja– ja säilytysrasioissa. Hyötykäyttöön tulevat niin vanhat tapetit kuin pahvilaatikotkin.

silkki

Silkinkuviointi

Tekniikoista löytyy jokaisen persoonalle sopiva. On nopeaa suola– tai rypytystekniikkaa, haastetta antavaa maalausta ja kaikkea mukavaa siltä väliltä. Pesunkestävät tekstiilit sopivat huiveiksi, solmioiksi, vaate– ja sisustuskankaiksi.